Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς
Ως μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Σερρών που παραδίδει τα σκήπτρα του στο επόμενο Δ.Σ. νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι οι στόχοι που θέσαμε εξ αρχής επιτεύχθηκαν σχεδόν με απόλυτη επιτυχία.
Πράγματι είναι πολλές οι δυσκολίες που περνάνε τα σχολεία σήμερα και ακόμη περισσότερο το σχολείο μας λόγω και της ιδιαιτερότητάς του.Το μέγιστο εκπαιδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρονιά είναι φυσικά τα κενά που υπάρχουν στους καθηγητές μουσικών οργάνων. Δυστυχώς στα εκπαιδευτικά ζητήματα ο ρόλος μας είναι απλά επικουρικός και περιορίζεται στο να αιτούμαστε μόνο στους αρμόδιους φορείς για τα αυτονόητα. Για αυτό και δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω και της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας.
Αντιθέτως όμως στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμος Σερρών και Αντιπερειφέρεια Σερρών αντίστοιχα ) εκεί είχαμε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Συγκεκριμένα:

* Σίτιση: Μετά από μια περίοδο ετών που ο δήμος Σερρών δεν προχωρούσε στον διαγωνισμό σίτισης για το σχολείο μας προφασιζόμενος διάφορες αιτίες ,καταφέραμε ασκώντας συντονισμένα πίεση όπου χρειαζόταν, να φτάσουμε στο σήμερα όπου η σίτιση λειτουργεί κανονικά για τρίτη συνεχόμενη περίοδο για όλους τους μαθητές.

* Μετακινήσεις: Το καθεστώς που υπήρχε σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών μέχρι και την περίοδο 2015-2016 δεν ήταν ξεκάθαρο και διέφερε από νομό σε νομό. Παρόλο που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών, τα ΚΤΕΑΛ συνέχιζαν να εισπράττουν εισιτήριο από μεγάλη μερίδα μαθητών.Με τις ενέργειες του συλλόγου όμως προς τους αρμόδιους φορείς εν τέλει δικαιωθήκαμε και πλέον είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα που διαμένουν.

* Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η αρμόδια υπηρεσία για την χρηματοδότηση και την λειτουργία των σχολικών μονάδων στην οποία απευθυνθήκαμε όποτε υπήρχε ανάγκη για το σχολείο μας.Ανάγκες για καθαριστικά,αναλώσιμα,χαρτική ύλη, καθαριότητα, συντηρήσεις, θέρμανση, επισκευές, κ.τ.λ. είναι κάποια από τα αιτήματά μας στα οποία σε αρκετά καταφέραμε να έχουμε θετική εξέλιξη όπως για παράδειγμα τα παγκάκια στην αυλή που για χρόνια είτε δεν υπήρχαν είτε είχαν καταστραφεί.

* Τεχνική υπηρεσία: Απευθυνθήκαμε αρμοδίως προς επίλυση του χρόνιου προβλήματος της υγρασίας στο γυμναστήριο καθώς και της διαμόρφωσης του κόμβου στην είσοδο του σχολείου για την ομαλή και ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών. Για το μεν πρώτο ενήργησαν οι υπηρεσίες τάχιστα αλλά για το δεύτερο είναι αλήθεια ότι χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να πειστούν οι εμπλεκόμενοι για το δίκαιο του αιτήματός μας.


Οι δραστηριότητες του συλλόγου δεν περιορίζονται μόνο στα ανωτέρω αλλά σε πολλά ακόμη περισσότερο και πολλές φορές είναι χρήσιμες και οι δεξιότητες των γονέων που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για εργασίες που απαιτούνται στο σχολείο. Για παράδειγμα η επανεγκατάσταση των ηχείων στην αίθουσα εκδηλώσεων που ήταν μια χρόνια ανάγκη του σχολείου πραγματοποιήθηκε άμεσα μόλις μας ζητήθηκε από την διεύθυνση και μάλιστα από γονείς μαθητών.
Η καλλιτεχνική οργάνωση των εκδηλώσεων είναι καθαρά ευθύνη του σχολείου αλλά η χρηματοδότηση και η διευθέτηση ζητημάτων συμπληρωματικών της οργάνωσης ανήκει στον σύλλογο. Για το λόγω αυτό είμαστε ικανοποιημένοι ότι τις δύο τελευταίες περιόδους παρουσιάστηκαν παραστάσεις μοναδικές όπως πάντα αλλά με πολλούς περισσότερους θεατές και με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σαν σύλλογος έχουμε ενισχύσει οικονομικά όλες τις δραστηριότητες των μαθητών είτε αυτές είναι εκδηλώσεις στο σχολείο μας ,είτε συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων σχολείων όπου προσκαλούμαστε (Χατζιδάκεια,Εόρτια κ.τ.λ) , είτε μαθητικών εκδρομών (π.χ. εκδρομή στην Βιέννη της Γ' Λυκείου) είτε σεμιναρίων και διαγωνισμών (διαγωνισμός αρχαιογνωσίας στην Ρώμη).
Τέλος το θέμα της πιστοποίησης των σπουδών το οποίο είναι ένα χρόνιο αίτημα και που αδίκως τόσο χρόνια δεν εφαρμόζεται καταφέραμε και το αναδείξαμε ξανά ως κορυφαίο αίτημα προς το υπουργείο παιδείας και μάλιστα πρωτοστατώντας ανάμεσα στα Μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας.
Επειδή οι σύλλογοι γονέων είναι πολυδιάστατοι για αυτό δημιουργήσαμε ιστολόγιο όπου μέσα από αυτό προσπαθούμε να προσφέρουμε περισσότερη πληροφόρηση προς τα μέλη μας ενώ παράλληλα στρεφόμαστε και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

Η συμμετοχή και μάλιστα η έμπρακτη των γονέων μέσα από το Δ.Σ. του συλλόγου, τους δίνει την δυνατότητα να εμπλέκονται με σκοπό την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων και σε ανώτερα όργανα. Έτσι σήμερα ο σύλλογός μας έχει μέλη στα Δ.Σ. των κάτωθι φορέων:
* Ένωση γονέων Δήμου Σερρών με δύο μέλη.
* Ομοσπονδία Ενώσεων γονέων με ένα μέλος.
* Σχολική Επιτροπή Δήμου Σερρών με ένα μέλος.
* Παννελήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων με ένα μέλος.

Επίκαιρη και άκρως απαραίτητη ήταν τέλος και η πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. για την μείωση της ετήσιας συνδρομής από τριάντα ευρώ σε είκοσι καθώς και την μείωση της οικονομικής ενίσχυσης των δύο μεγάλων εκδηλώσεων από πέντε ευρώ σε τρία, πάντα προσαρμοζόμενοι στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας και ευελπιστούμε στην συνέχεια αυτής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Λογοθετίδης Κοσμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου