Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 25/ 10/ 2017Αγαπητοί  γονείς

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία μας Γενική Συνέλευση , μαθητές έχουν αποφοιτήσει και νέοι έχουν εισαχθεί  στους μουσικούς κόλπους του σχολείου μας. Συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία του προηγούμενου  Δ.Σ., έτσι όπως αποτυπώθηκε στον απολογισμό της και στην αποδοχή της από τους γονείς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Μουσικά σχολεία. Ο σύλλογός μας ενισχύθηκε και φέτος από γονείς γεμάτους όρεξη και με προοπτική προσφοράς πολλών ετών.
Ο ρόλος μας πάντα επικουρικός στην εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου αλλά  στην ουσία απαραίτητος  προκειμένου να διατηρηθεί το ποιοτικό επίπεδο για το οποίο είναι ξακουστό το σχολείο μας.
Τα  θέματα τα οποία μας απασχόλησαν ήταν όπως πάντα πολυποίκιλα, από οικονομικής φύσεως έως θεσμικής φύσεως.
 • Ως μόνιμος και απαραίτητος χορηγός των εκδηλώσεων του σχολείου μας χρηματοδοτήσαμε τις δύο κεντρικές παραστάσεις παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Τα αποτελέσματά τους δε είναι άκρως επαγγελματικά, παρόλο τον ερασιτεχνισμό των μαθητών μας.

 • Χρηματοδοτήσαμε ένα πλήθος δράσεων, όπως  ομαδικά μαθητικά μουσικά σχήματα, εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών για μουσικές παραστάσεις  καθώς και υποτροφίες μαθητών.

 • Συντηρήσεις, επισκευές και αγορές μουσικών οργάνων ήταν και φέτος μέρος των χρηματικών ποσών που συνεισφέραμε στο σχολείο.

 • Περιορίσαμε ακόμη περισσότερο  το ποσό που δαπανούσε ο σύλλογος για τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου,  ενεργώντας  προς  κάλυψη των εξόδων αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 • Προσφέραμε προς τους μαθητές των παρελάσεων  καινούριες στολές,  αναβαθμίζοντας το αισθητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να συμβαδίζει με την φήμη του Μουσικού σχολείου.

 • Αναλάβαμε την έκδοση του ετήσιου ημερολογίου του σχολείου συνεχίζοντας την παράδοση.

 • Δημιουργήσαμε ένα συλλεκτικό άλμπουμ με τέσσερα DVD  τα οποία περιέχουν τις εκδηλώσεις του σχολείου και το διαθέσαμε σε προνομιακή τιμή.

 • Συνεχίσαμε την καθιερωμένη πλέον μουσική εκδήλωση του συλλόγου μας, που αποτελείται αποκλειστικά από μαθητικά μουσικά σχήματα των ίδιων μας των παιδιών.

 • Εμπνευστήκαμε , προτείναμε και χρηματοδοτήσαμε την εξόρμηση των μαθητών μας  παραμονή των Χριστουγέννων σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σερρών όπου έπαιξαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 • Μέλη του συλλόγου μας συμμετέχουν σε επιτροπές του δήμου Σερρών (Επιτροπή Διαβούλευσης) και στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σερρών αλλά και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

 • Για την σίτιση των μαθητών την χρονιά που πέρασε επιχειρήσαμε, μέσω του εντεταλμένου μέλους μας στην επιτροπή παραλαβής,  να βελτιώσουμε την ποιότητα του προσφερόμενου φαγητού καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών τραπεζοκομίας. Για την φετινή σεζόν πιέσαμε την αρμόδια υπηρεσία να ενεργήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες διαγωνισμού και ανάθεσης με αποτέλεσμα εντός των ημερών να ξεκινήσει η σίτιση.

 • Η μεταφορά των μαθητών ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και για τις όποιες περιπτώσεις χρειαστεί τότε υπάρχει και η άμεση παρέμβασή μας.

 Τα κορυφαία όμως προβλήματα  που αντιμετωπίζουμε μαθητές και γονείς όχι τώρα αλλά χρόνια πίσω είναι σχετικά με τα κενά στους καθηγητές Μουσικής καθώς και στην  πιστοποίηση των σπουδών.
 • Για τους καθηγητές που κάθε χρόνο μας λείπουν ή που έρχονται κατά την διάρκεια του σχολικού έτους  ο σύλλογός μας, μέσω και του αντιπροσώπου μας στην Πανελλήνια Ένωση, καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να περιορίζεται το πρόβλημα. Βέβαια χρονιά με την χρονιά επιτυγχάνεται σταδιακή βελτίωση  του προβλήματος αλλά ακόμα είμαστε μακριά από το επιθυμητό.
 • Για το διαχρονικό θέμα της πιστοποίησης των σπουδών των αποφοίτων των μουσικών σχολείων και της μη εφαρμογής της νομοθεσίας ο σύλλογός μας συνεχίζει δυναμικά και πάντα πρωτοποριακά  το έργο του προηγούμενου Δ.Σ. Κατάφερε και ανέδειξε για ακόμη μια χρονιά το ακανθώδες αυτό πρόβλημα ως το πλέον πιο σημαντικό στον θεσμό των Μουσικών Σχολείων και μέσα από την Πανελλήνια  Ένωση  πρωτοστατεί  δυναμικά στις συναντήσεις  της με το υπουργείο και άλλους αρμόδιους φορείς. Η κινητοποίηση από τον σύλλογό μας για το θέμα της πιστοποίησης έχει προκαλέσει αντίστοιχες κινήσεις πολλών άλλων συλλόγων γονέων που πλέον ζητούν την συνεργασία και την καθοδήγησή μας για το θέμα αυτό. Από την πλευρά μας  δεν χάνουμε ευκαιρία να το αναδεικνύουμε συνεχώς, είτε μέσω των επιστολών μας προς τους τοπικούς  φορείς είτε εκμεταλλευόμενοι την παρουσία στον τόπο μας εκπροσώπων του υπουργείου, όπως έγινε πρόσφατα στην πόλη μας όταν την επισκέφτηκε  ο υφυπουργός Παιδείας και όπου εμείς έστω και την τελευταία στιγμή καταφέραμε και του δώσαμε προφορική ενημέρωση.

Για την νέα σχολική περίοδο που μόλις ξεκίνησε το Δ.Σ.  έχει προγραμματίσει να συνεχίσει τις ετήσιες δράσεις του αναφορικά με την οικονομική στήριξη που προσφέρει στο σχολείο ενώ ταυτόχρονα και με την υποστήριξη πλέον και της νέας διεύθυνσης  βάζει σε εφαρμογή νέες πρωτοποριακές  για τον σύλλογό μας δράσεις.
 • Έχουμε ζητήσει την παραχώρηση της αίθουσας του γυμναστηρίου κατά τις απογευματινές ώρες από την αρμόδια υπηρεσία Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. και αναμένουμε από την διεύθυνση του σχολείου όπως προβλέπεται άλλωστε  την θετική της εισήγηση για την εφαρμογή. Στόχος μας είναι στον χώρο αυτό να έχουν πρόσβαση γονείς και μαθητές για την διεξαγωγή πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας.
 • Προτείναμε προς την διεύθυνση την δημιουργία δεύτερης αίθουσας υπολογιστών την οποία είμαστε έτοιμοι να την  εξοπλίσουμε με το αναγκαίο υλικό έτσι ώστε να δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης  από  διπλάσιο αριθμό μαθητών.
 • Προτείναμε την δημιουργία στούντιο ηχογράφησης, όπου θα μπορεί να γίνεται επεξεργασία ήχου και εικόνας και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της διεύθυνσης έχουμε ξεκινήσει ήδη την διαδικασία σχεδιασμού και εξοπλισμού της.
 • Για τον φωτισμό της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων  έχουμε προβεί στην λήψη μελετών και προσφορών και στην συνέχεια θα γίνει η αξιολόγησή τους.
 • Τα καθίσματα της συγκεκριμένης αίθουσας παραμένουν διαχρονικό πρόβλημα αλλά ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες εύρεσης φορέα που μπορεί να χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό της.
 • Αποφασίσαμε την αναγκαία θερμομόνωση αιθουσών διδασκαλίας μουσικών οργάνων που παρουσιάζουν  σοβαρό πρόβλημα.
 • Αποφασίσαμε την χρηματοδότηση για την υλικοτεχνική αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του σχολείου.
 • Τέλος το ζήτημα του εξαερισμού είναι και εξίσου  σημαντικό και προβαίνουμε και για αυτό στις κατάλληλες ενέργειες ζητώντας από αρμόδιους τεχνικούς ανάλογες μελέτες.

Όπως θα διαπιστώσατε ο σύλλογός μας οργανώνεται και λειτουργεί ως μια οντότητα που βρίσκεται σε συνεχόμενη επαγρύπνηση με ευθύνες και υποχρεώσεις που πολλές φορές παραπέμπουν στην λειτουργία επαγγελματικών οργανισμών.

Καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες έτσι ώστε να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του συλλόγου με σύνεση  μειώνοντας  τα έξοδα μας για τα  λειτουργικά του σχολείου και αυξάνοντας τις παροχές μας για τις δράσεις των μαθητών. Καταφέραμε από το προηγούμενο ακόμα Δ.Σ. την μείωση της συνδρομής  καθώς  και του αντιτίμου στις μεγάλες εκδηλώσεις  ενώ παράλληλα αυξήσαμε τις δράσεις  και τις παροχές μας.
Η συμμετοχή μας στην διοίκηση του συλλόγου είναι καθαρά προσωπική μας απόφαση προσφοράς και ενδυναμώνεται κάθε φορά από την δικιά σας συμμετοχή στις εκδηλώσεις  και στις συγκεντρώσεις μας.
Μοναδικός μας στόχος είναι αποκλειστικά η εκπαιδευτική αναβάθμιση  και η αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών μας μέσα στο σχολικό περιβάλλον του Μουσικού σχολείου.

Σαν κάθε ζωντανός οργανισμός ο σύλλογός μας μπορεί κατά καιρούς να αντιμετωπίζει εμπόδια, είτε από τις δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού είτε από την εσωστρέφεια διαφόρων φορέων και ατόμων. Αυτό όμως που έμαθε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια είναι να ξεπερνά τα εμπόδια με επιτυχία και κάθε φορά να παρουσιάζει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Παρόλη  την συνεχιζόμενη για την πατρίδα μας δυσμενή  υποβάθμιση σε οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο εμείς  δεσμευόμαστε ότι μέχρι και την λήξη της θητείας μας θα σας εκπροσωπούμε γονείς και μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους χορηγούς μας οι οποίοι μας στηρίζουν οικονομικά στις δύσκολες αυτές εποχές για τις επιχειρήσεις και τους καλούμε να συνεχίσουμε την συμπόρευση και για την τρέχουσα περίοδο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους εκπαιδευτικούς μας για την ηθική και υλική προσφορά τους προς τον σύλλογο και το σχολείο μας.


Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλους εσάς τους γονείς μέλη  της μεγάλης οικογένειας του Μουσικού σχολείου Σερρών που είστε κοντά στα παιδιά σας και στον σύλλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου