Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


Δελτίο Τύπου-Ψήφισμα Μαθητών
 Ανακοίνωση Μουσικού Σχολείου Σερρών για την 
πανελλαδική κινητοποίηση στις 23/11/2018


Έπειτα από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δεκαπενταμελών συμβουλίων της Ελλάδας προχωράμε συντονισμένα σε κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με κοινά αιτήματα, κόντρα στον υποβιβασμό της μουσικής παιδείας. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ακόμα περισσότερες ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής, ενώ συνεχίζεται το πρόβλημα της μη δωρεάν χορήγησης βιβλίων μουσικής για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Παράλληλα τα περισσότερα μουσικά σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χρηματοδότηση από το κράτος για την ανέγερση σύγχρονων κτηρίων. Επίσης αντιδρούμε στον νόμο Γαβρόγλου ο οποίος μετατρέπει το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο, καταργεί τη γενική παιδεία και στρέφει ένα μεγάλο μέρος των μαθητών στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση και κυρίως την μαθητεία. 
Απαιτούμε: 

• Άμεση χορήγηση μουσικών βιβλίων 

• Κάλυψη των κενών στα μουσικά μαθήματα με      μόνιμα διορισμένους καθηγητές.

• Μοριοδότηση για μουσικές σχολές.

• Αναγνώριση των σπουδών μας, με πιστοποίηση    ισάξια και αντίστοιχη με τις τάξεις των ωδείων.      Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και    ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 για χορήγηση μουσικής    ειδικότητας, στους απόφοιτους Μουσικών              σχολείων κατόπιν εξετάσεων οι οποίες είναι 
  σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται.

• Άμεση επέμβαση του Δήμου προς       αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

• Κάλυψη αναγκών σχολικής μονάδας σε      προσωπικό συμβασιούχων (καθαρίστριες, ημεροφύλακας).

• Κατάργηση του νόμου 4485/17 «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» (νόμος Γαβρόγλου) που αλλοιώνει τον παιδευτικό ρόλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου