Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τα παιδιά σας ως το νέο μαθητικό δυναμικό που θα στελεχώσει την Α΄Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Σερρών. Η επιτυχία τους στις εισαγωγικές εξετάσεις θα γίνει η απαρχή μιας σειράς επιτυχιών που θα συνοδεύουν για πάντα τους μαθητές μας.
Το τι είναι το Μουσικό σχολείο Σερρών προφανώς εν μέρη το γνωρίζετε αλλά το τι ακριβώς προσφέρει θα το ανακαλύψετε από την νέα σχολική χρονιά.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τον σύλλογο των γονέων που και αυτός με την σειρά του διαφέρει από ότι γνωρίζατε ως τώρα σε συλλόγους.
Λίγα λόγια λοιπόν για τον σύλλογο:
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοδίκαια όλοι οι γονείς από την στιγμή που κάνουν την εγγραφή τους στο σύλλογο.
  • Το συμβούλιο αποτελείται από επτά μέλη το ανώτερο και οι επόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.
  • Το αντίτιμο της συνδρομής λόγω και των τελευταίων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, με απόφαση του τωρινού Δ.Σ. μειώθηκε στα 20 ευρώ και μάλιστα ανά οικογένεια και όχι ανά μαθητή.
  • Οι δράσεις που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ο σύλλογος είναι ποικίλες λόγω και της ιδιαιτερότητας του σχολείου. Για παράδειγμα ως Δ.Σ. αποφασίσαμε να δώσουμε βαρύτητα σε τρία μακροχρόνια ζητήματα που ταλαιπωρούσαν την εύρυθμη λειτουργία. Επιγραμματικά θα τα αναφέρουμε διότι κατόπιν αγώνων είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να τα έχουμε πλέον ξεπεράσει.
  1. Σίτιση: Τα τελευταία χρόνια ενώ την δικαιούνταν οι μαθητές και ενώ υπήρχε η σχετική χρηματοδότηση , δεν πραγματοποιούνταν έως ότου την διεκδικήσαμε δυναμικά από τον Δήμο Σερρών με θετικό στο τέλος αποτέλεσμα.
  2. Μεταφορές: Παρόμοια παρέμβαση και επιτυχία πραγματοποιήσαμε προς την Περιφέρεια για την δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών όπως άλλωστε και προβλέπεται.
  3. Πιστοποίηση Σπουδών: Μακροχρόνιο αίτημα της ενεργοποίησης του θεσμού των εξετάσεων των αποφοίτων για την απόκτηση των πτυχίων αρμονίας,παραδοσιακού οργάνου και βυζαντινής μουσικής. Μόλις πριν από λίγες μέρες πήραμε γραπτή απάντηση στο σχετικό μας ερώτημα προς τον υπουργό που αναφέρει την γραπτή του πλέον δέσμευση για την εφαρμογή της νομοθεσίας και μάλιστα από το ερχόμενο φθινόπωρο. Σημειωτέον ότι είμαστε διαχρονικά ο μοναδικός σύλλογος που έφερε το θέμα στην Βουλή.
  • Πέραν όμως των παραπάνω ο σύλλογός μας έχει να αντιμετωπίσει και σχεδόν καθημερινά προβλήματα που δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Για παράδειγμα οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αναλώσιμα υλικά και είδη καθαριότητας και που πρέπει άμεσα να καλυφθούν μας υποχρεώνουν να παρεμβαίνουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προς έγκαιρης αποκατάστασής τους.
  • Το πιο δημιουργικό κομμάτι των δραστηριοτήτων μας είναι όμως όταν βοηθούμε στην οργάνωση και εκτέλεση των διαφόρων εκδηλώσεων του σχολείου ή του συλλόγου καθώς και στην υποστήριξη των δράσεων των μαθητών μας σε διάφορους διαγωνισμούς,σεμινάρια αλλά και εκπαιδευτικών εκδρομών είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς και σας καλούμε να μας πλαισιώσετε έτσι ώστε δυναμικά να συνεχίσουμε μαζί την λειτουργία του συλλόγου μας.
Για την έγκαιρη πληροφόρηση των μελών μας αλλά και οποιοδήποτε άλλου ενδιαφερομένου έχουμε δημιουργήσει το δικό μας ιστολόγιο www.goneismousikouserron.blogspot.com καθώς και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο gmail: goneismousikouserron@gmail.com .
Τα θερμά μας και πάλι συγχαρητήρια για την επιτυχία εισόδου των παιδιών σας στο Μουσικό σχολείο Σερρών και σας περιμένουμε όλους να γνωριστούμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Λογοθετίδης Κοσμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου