Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών στην Καβάλα

afisaApPaulos


Ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου και  το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σας προσκαλούν από τις 06 έως 09 Μαΐου 2017 στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…»

Σκοπός των παραπάνω εκδηλώσεων είναι οι Βυζαντινές Χορωδίες των Μουσικών Σχολείων όλης της επικράτειας να ψάλλουν ύμνους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης στους Ναούς της πόλης. Παράλληλα, εάν τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία το επιθυμούν, μπορούν να παρουσιάσουν σε επιλεγμένους χώρους έργα από την ελληνική μας μουσική παράδοση.
Οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία της χορωδιακής απόδοσης βυζαντινών ύμνων στο λειτουργικό περιβάλλον των ναών της πόλης, θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της με τα διαχρονικά ακούσματα της ελληνικής μουσικής και θα τους δοθεί η μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τη βυζαντινή χοροστασία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ποικίλες συναυλίες από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία, καθώς και τη μεγάλη τελική συναυλία με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων. Επίσης, θα δοθούν διαλέξεις από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους, με θέμα την ψαλτική τέχνη της ορθόδοξης Εκκλησίας, τη θρησκευτική μουσική και τη δημοτική μας μουσική, με ελεύθερη πρόσβαση και στο ευρύ κοινό.

Προσκεκλημένοι
  1. Στάθης Θ. Γρηγόριος - Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας.
  2. Θεόδωρος Αντωνίου – Ακαδημαϊκός, Συνθέτης.
  3. Αλεξάνδρου Μαρία - Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
  4. Π. Νεκτάριος Πάρης - Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής (Εκτέλεση Ψαλτικής) του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  5. Π. Σπυρίδων Αντωνίου - Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  6. Κώστας - Ηρακλής Γεωργίου - Εικαστικός.
  7. Χρίστος Τσιαμούλης - Ερμηνευτής, δάσκαλος παραδοσιακών οργάνων. Διδάσκει Ταμπουρά στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  8. Σωκράτης Σινόπουλος - Ερμηνευτής, δάσκαλος παραδοσιακών οργάνων, Λέκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  9. Ρόδη Τουρμουζουγιούλ - Ερμηνεύτρια.
  10. Κυριάκος Γκουβέντας - Ερμηνευτής, δάσκαλος Παραδοσιακού Βιολιού.
  11. Χάρης Λαμπράκης - Ερμηνευτής, δάσκαλος Νέυ.
  12. Περικλής Παπαπετρόπουλος - Ερμηνευτής, δάσκαλος παραδοσιακών οργάνων.
  13. Πάνος Δημητρακόπουλος - Ερμηνευτής, δάσκαλος Κανονακίου.
  14. Βαγγέλης Καρίπης - Ερμηνευτής, δάσκαλος παραδοσιακών Κρουστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου